DIY: Creatief met eierdozen | Voorbeelden, ideetjes en leuke boeken

DIY: Creatief met eierdozen | Voorbeelden, ideetjes en leuke boeken

Onlangs liet ik op mijn blog twee leuke muizen zien die ik samen met mijn zoon van toiletrollen en een eierdoos had gemaakt. Maar wist je dat je van eierdozen nog veel meer leuke dieren kunt maken? Vandaag laat ik zien wat wij nog meer maakten van eierdozen. Bovendien zijn er in de bibliotheek hele leuke boeken te leen waar nog véél meer ideeën in staan voor het knutselen met eierdozen. Dus vandaag eigenlijk twee tips in één: start met het verzamelen van eierdozen en ga eens naar de bibliotheek!

Benodigdheden

  • Eierdozen
  • Verf
  • Oogjes
  • Papier
  • Schaar
  • Wat je verder nog in huis hebt aan knutselspullen

Pinguïn en leeuw

Voor de pinguïn en leeuw knip je een ‘punt’ uit de bodem van een eierdoos. Deze zet je daarna in de verf. Bij de pinguïn plak je er vervolgens oogjes en een snaveltje op. Het snaveltje knip je trouwens uit geel papier. Voor de leeuw knip je uit papier een cirkel waarbij je de rand iets in knipt voor de manen. Hier plak je de oogjes op en teken je een neus en een bek. Vervolgens plak je dit op het lijfje.

Krab

Voor de krab heb je bij voorkeur een klein eierdoosje nodig. Deze zet je in de verf. Gebruik hierbij wel goed dekkende verf. Eierdozen nemen namelijk best wel veel vocht op waardoor de kleur kan vervagen. Ik heb voor de kinderen alleen de knutselverf van de Hema in huis en deze dekt niet helemaal goed zoals je hieronder kunt zien. Dat is toch wel jammer voor het eindresultaat.

Voor de ogen van de krab knip je uit een andere eierdoos twee stukken uit de bodem. De poten knip je uit de hoeken van de deksel van diezelfde eierdoos. Ook deze kun je verven. Als de verf droog is zet je alles met lijm in elkaar en plak je tot slot de wiebeloogjes op de krab. Zoals je hieronder ook kunt zien was de krab waarschijnlijk net nog iets mooier geworden als de verf dekkend was geweest. Maar goed, dat mag de pret van het knutselen niet drukken. Hap hap zegt de krab!

DIY: Creatief met eierdozen | Voorbeelden, ideetjes en leuke boeken. Met eierdozen kun je zoveel leuke dingen knutselen! Vandaag geef ik een paar ideetjes en raad ik je aan eens één van die leuke boeken uit de bibliotheek te lenen.

Boeken ter inspiratie

Er is echt nog veel meer te knutselen met eierdozen. En er zijn een aantal boeken die ik je zou aanraden om te lezen of te lenen van de bibliotheek. In alle boeken staan duidelijke beschrijvingen van hoe je te werk moet gaan. En voor ieder kind staat er wel wat leuks in; van prinsessen tot krokodillen, van vrachtauto’s tot vrolijke bloemen en van maskers tot helikopters.

Leuke knutsels met eierdozen. Wurst, I. 2013. ISBN: 9789044737882

Knutselen met eierdozen. Schmitt, G. 2015. ISBN: 9789002258879

51 dingen om te maken met eierdozen. Hayes, F. 2016. ISBN: 9789461888662

Nog meer knutsel ideeën op 31 Flowers

Ook op mijn blog heb ik inmiddels al een aantal knutsel ideeën staan. Lees bijvoorbeeld ook eens:

Verzamel jij ook allerlei dingen voor het knutselen, en zo ja, wat dan allemaal?

6 gedachten over “DIY: Creatief met eierdozen | Voorbeelden, ideetjes en leuke boeken

    1. Inderdaad! Het is ook een soort van recyclen. Hier hebben de jongens eigenlijk altijd wel zin om te tekenen of iets dergelijks. Maar de laatste tijd willen ze steeds vaker knutselen. En dan is het wel handig om een voorraadje te hebben met eierdozen en toiletrollen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge