Dé tip voor een dagje uit: Speel- en ijsboerderij ‘De Drentse Koe’

Dé tip voor een dagje uit: Speel- en ijsboerderij ‘De Drentse Koe’

Officieel is het lente. Helaas voelt het nog niet helemaal zo maar het ís wel lente. En wat doen we in de lente graag? Juist. Er lekker veel op uit gaan. Ik houd zelf een lijstje bij op mijn telefoon met tips voor leuke dagjes uit. Als ik bijvoorbeeld op sociale media leuke foto’s zie van mensen die ergens geweest zijn of van aankondigingen van evenementen of leuke blogs van dagjes uit, dan noteer ik dat op mijn lijstje. Op die manier voorkomen we dat we altijd naar dezelfde speeltuin gaan of hetzelfde bos.

Als we bijvoorbeeld op zondagmorgen besluiten er die dag lekker op uit te gaan dan kijk ik wel eens op mijn lijstje of er nog iets nieuws op staat waar we zin hebben om heen te gaan. Zo stond De Drentse Koe drie jaar geleden ook op mijn lijstje naar aanleiding van een tip van een vriendin. De Drentse Koe bleek voor onze kinderen een schot in de roos en daarom geef ik de tip graag door.

In het kort

Misschien heb je niet zo’n zin om een hele lap tekst te gaan lezen over een dagje uit. Daarom begin ik gewoon met puntsgewijs een samenvatting te geven van de belangrijkste redenen waarom een dagje naar De Drentse Koe zo ontzettend leuk is.

 • Er is buiten ontzettend veel te doen: diverse speeltoestellen, springkussens, traptrekkers, mammoet skelters, grote zandbak, kabelbaan en een dierenweide. Vanaf half juli is er ook nog een maisdoolhof.
 • Daarnaast is er ook binnen heel veel te doen: een discodansmat, verschillende springkussens, een unieke speelmanege met speelpaardjes, een bouwzolder met blokken, een klim- en glijtoren en een glow in the dark benedenverdieping met pannavoetbal en Oud Hollandse spelen.
 • Sinds 2017 is er in een binnenruimte ook een fantastische waterspeelplaats. Vergeet dus niet badkleding mee te nemen.
 • Daarnaast is er sinds 2017 ook nog een bijzonder klimpark gerealiseerd: klimmen en klauteren boven de koeien. Kijk vooral even naar de foto’s hiervan op de website van De Drentse Koe. Echt fantastisch. Kinderen vanaf vijf jaar kunnen hier al lekker gaan klimmen.

En verder:

 • De entree is heel betaalbaar: Kinderen van 1 t/m 3 jaar: €5,-. Kinderen van 4 t/m 16 jaar: €7,50 en volwassenen: €5,-. Het parkeren is gratis. Kijk voor de meest actuele prijzen vooral even op de website van De Drentse Koe.
 • Ze verkopen ook heerlijk en betaalbaar eten.
 • Kinderen kunnen als ze willen een overall en laarzen aantrekken in één van de speelschuren.
 • Voor ons is De Drentse Koe ongeveer een uur rijden maar dat hebben wij er zeker voor over, zo leuk is het.

Op de website van De Drentse Koe vind je alle info die je verder nodig hebt. Of ga op hun website even kijken naar de foto’s dan krijg je nog een betere indruk. Ik ben zelf namelijk nogal gehecht aan de privacy van mijn kinderen en plaats daarom geen foto’s van hen op mijn blog. Ik heb heel veel foto’s van onze tripjes naar De Drentse Koe. We zijn er immers al drie keer geweest. Maar op die foto’s staan óf onze kinderen óf andermans kinderen. Aangezien ik geen foto’s plaats van mijn eigen kinderen, kan ik het natuurlijk ook niet maken foto’s van kinderen van iemand anders te plaatsen.

Dé tip voor een dagje uit: Speel- en ijsboerderij De Drentse Koe. Wij zijn er al drie keer geweest en ook dit jaar zijn we weer voornemens een dagje er naar toe te gaan. Wij vinden het echt een aanrader!

Trekkers en skelters

En dan nu een wat uitgebreidere toelichting op al het leuks bij De Drentse Koe. Onze jongens zijn gek op traptrekkers en skelters. Daarom kregen we destijds ook de tip om eens naar De Drentse Koe te gaan. Bij De Drentse Koe hebben ze namelijk haast een ontelbaar aantal traptrekkers en skelters. Inclusief veel verschillende karren en  materiaal. Een kind hoeft dus in principe niet te wachten totdat er een trekker vrij is.

Onze jongens hebben thuis ook ieder een traptrekker. Je zou je dus kunnen afvragen waarom het dan bij De Drentse Koe nog zo leuk is om op die trekkers te rijden. De voornaamste reden daarvoor is dat er zo veel ruimte is en omdat er heel veel paadjes zijn waarop de kinderen met de trekkers kunnen rijden. Bovendien zijn er veel verschillende karren, ploegen, trailers en dergelijke om achter de trekker te koppelen. De trekkers zijn er trouwens in verschillende formaten en kleuren waardoor kinderen van bijna alle leeftijden er op kunnen rijden en waardoor het voor jongens én meisjes leuk is.

Dé tip voor een dagje uit: Speel- en ijsboerderij De Drentse Koe. Wij zijn er al drie keer geweest en ook dit jaar zijn we weer voornemens een dagje er naar toe te gaan. Wij vinden het echt een aanrader!

Maisdoolhof

Wij zijn nu al drie keer bij De Drentse Koe geweest en iedere keer hebben wij ook het maisdoolhof gelopen. Een aanrader om te doen als je er bent. In het maisdoolhof staan bordjes met vragen die je moet beantwoorden. Leuk om even je boerderijkennis te testen. Op het bordje staan zowel vragen voor volwassenen als voor kinderen.

Dé tip voor een dagje uit: Speel- en ijsboerderij De Drentse Koe. Wij zijn er al drie keer geweest en ook dit jaar zijn we weer voornemens een dagje er naar toe te gaan. Wij vinden het echt een aanrader!

Binnenspelen

Er is buiten heel veel te doen maar gelukkig kan er ook binnen gespeeld worden. Onze kinderen vinden de manege vooral heel erg leuk. In de manege staan speel-paarden in verschillende groottes waar de kinderen op kunnen rijden. Door middel van een bepaalde beweging gaan de paarden vooruit. Ook hier geldt dat er een behoorlijk aantal paardjes zijn waardoor een kind bijna niet hoeft te wachten. En dat is gewoon erg fijn!

Waterspeeltuin en klimpark

De laatste keer dat wij bij De Drentse Koe waren, waren de waterspeeltuin en het klimpark helaas nog niet open. Ik volg De Drentse Koe ook op Facebook en heb hier wel al fantastische foto’s van gezien. Vooral dat klimmen boven de koeien zullen onze kinderen echt geweldig vinden.

Dierenweide en kabelbaan

Hierboven had ik al benoemd dat er veel trekkers en skelters zijn bij De Drentse Koe. Over de traptrekkers heb ik al uitgebreider verteld maar over de grote skelters nog niet. De grote skelters staan namelijk in de dierenweide. En volgens mij is daar wel goed over nagedacht. Die skelters zijn namelijk een stuk groter en kunnen veel harder dan de traptrekkers. En dat is niet altijd een fijne combinatie. Het is dus wel erg prettig dat de skelters in een apart gedeelte staan. In de dierenweide zijn verder hele lieve geiten, schapen en ezels te vinden. En, er is ook een super kabelbaan. Waarom dit zo’n fijne kabelbaan is? Nou, er zit een mechanisme in die de slinger weer naar boven brengt! En ja, de kabelbaan gaat ook lekker snel!

Dé tip voor een dagje uit: Speel- en ijsboerderij De Drentse Koe. Wij zijn er al drie keer geweest en ook dit jaar zijn we weer voornemens een dagje er naar toe te gaan. Wij vinden het echt een aanrader!

Zelfgemaakt ijs

De Drentse Koe is van origine een melkveebedrijf. Op hun website vertellen zij dat zij in 1999 zijn begonnen met het maken en verkopen van zelfgemaakt ijs van de melk van hun koeien. Vervolgens kwamen er ook wat speeltoestellen bij en inmiddels is De Drentse Koe gegroeid naar een ontzettend leuke speelboerderij. Ik hoop dat dat toch inmiddels duidelijk is door mijn enthousiasme. In 2017 hebben zij afscheid genomen van hun melkvee. Toch wordt er nog altijd overheerlijk ijs gemaakt. Het is zeker een aanrader dat eens te proeven als je er bent.

Aanrader

Dus ja, wij vinden speel- en ijsboerderij De Drentse Koe echt een aanrader!

Zoals de naam al zegt vind je De Drentse Koe uiteraard in Drenthe. Het ligt net iets boven Meppel. De website van De Drentse Koe vind je hier.

Eerder schreef ik trouwens al een artikel over een dagje uit naar AquaZoo in Leeuwarden. Ook een aanrader!

Hebben jullie er ook weer zoveel zin in om met lekker weer er op uit te gaan?

4 gedachten over “Dé tip voor een dagje uit: Speel- en ijsboerderij ‘De Drentse Koe’

 1. Oh wat leuk!!! Een prachtige blog over een plek die het zo verdiend om over geschreven te worden. Het is daar echt zo leuk. Ik kwam daar vorig jaar voor het eerst en ga er dit jaar zeker weer (hopelijke meerdere keren) naar toe. Het is de tofste soeelboerderij waar ik tot nog toe geweest ben. Kom mdaar door met dat mooie weer 🙂
  Roelina onlangs geplaatst…Peppa Pig en George traktatie voor het KDVMy Profile

  1. Oh wat leuk dat je er ook al eens geweest bent! Wij zijn er echt fan van. Vind het persoonlijk zelfs leuker als sommige attractieparken. En inderdaad, kom maar door met het lekkere weer!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge