De leukste DIY-projecten | Crea-Cross 2018

De leukste DIY-projecten | Crea-Cross 2018

Op de laatste dag van 2017 schreef ik een kort jaarverslag van mijn blog, inclusief cijfers. Inmiddels zijn we al een paar dagen in 2018 en leek het mij leek om een overzicht te laten zien van verschillende leuke en mooie DIY projecten die ik in 2017 heb gemaakt. Ik heb zelf alweer een paar bijzondere DIY ideetjes voor dit jaar bedacht en wellicht geven de projecten in dit artikel je wat inspiratie. Vandaag doe ik trouwens voor het eerst mee aan Crea-Cross, met het thema (hoe kan het ook anders): ‘Best of 2017’. Wil je weten wat Crea-Cross is, lees dan vooral verder!

Canvas bomen

Deze mooie creaties hangen alweer een poos bij ons in huis en ik krijg er nog altijd veel complimenten over. Ik ben er ook nog altijd erg blij mee en trots op. Doordat ik ze destijds een redelijk neutrale of onopvallende kleur heb gegeven, worden we de bomen niet snel zat. Zo’n boom ziet er misschien wat moeilijk uit om te maken, maar dat valt echt reuze mee! Een aanrader dus!

Zie hier de link naar het artikel: DIY project: canvas bomen

Plantenpot van beton

Dit was zo’n project die ik al heel lang in mijn hoofd had om eens te maken, een plantenpot van beton. Op Pinterest had ik al zoveel leuke foto’s hiervan voorbij zien komen dat ik besloot het ook daadwerkelijk eens te proberen. En het is gelukt! Wederom is dit een redelijk gemakkelijk DIY project. Wel is aan te raden met beton buiten aan de slag te gaan omdat het vervelende vlekken kan maken.

Zie hier de link naar het artikel: DIY project: Plantenpot van beton

Weer een DIY project! Vandaag laat ik twee leuke plantenpotjes zien die ik van beton heb gemaakt. Het is heel gemakkelijk en ik zal proberen een duidelijke uitleg te geven zodat je ze ook zelf kunt maken.

Vingerstempelen met de kinderen

Mensen die mij een beetje kennen of regelmatig mijn blog bezoeken weten dat ik een liefhebber ben van de bibliotheek. In de hobbykast in de bibliotheek vond ik een bijzonder leuk knutselboek voor kinderen: Tekenen met vingerafdrukken. Enthousiast ging ik met de kinderen aan de slag. De jongens vonden het erg leuk om te doen en bedachten zelf ook creaties.

Zie hier de link naar het artikel: DIY project met kinderen: vingerstempelen

Een kerstboom van washitape

Dit artikel is best veel gelezen toen ik het eind december online plaatste. Het is gewoon ook hartstikke leuk én makkelijk. De kinderen kunnen heerlijk met  hun fantasie aan de slag. Persoonlijk geniet ik daar altijd enorm van. Inmiddels heb ik ook een nieuw idee om met washitape te maken dus dit wordt vervolgd!

Zie hier de link naar het artikel: Kerstboom van washitape | Knutselen met kinderen

Een raamtekening

Ik vertelde op mijn blog al dat ik met heel veel plezier een workshop ‘Handlettering’ heb gevolgd. Even daarvoor had ik zelf een raamtekening gemaakt voor de verjaardag van onze zoon. Toen ik daar mee bezig was merkte ik al dat handlettering nog niet zo gemakkelijk is zoals het soms lijkt. Het is soms lastig om variatie in de lettertypes te brengen. Toch was ik erg blij met mijn eerste raamtekening.

Zie hier de link naar het artikel: DIY project: raamtekening

In dit artikel vertel ik over de twee krijtstiften die ik heb gekocht om een mooie raamtekening mee te maken voor de verjaardag van onze jongste zoon.

Crea-Cross 2018

Dit jaar ben ik van plan om een aantal keer mee te doen aan Crea-Cross. Crea-Cross is bedacht door Ilse van Kreanimo. Ilse heeft voor iedere week een thema bedacht en bloggers die een leuk creatief project hebben die bij dat thema past, kunnen mee doen. En wat betekent dat ‘meedoen’ dan precies zul je je wellicht afvragen? Ilse plaatst sowieso iedere week op donderdag een blogartikel in het thema van die week. Onder dat artikel kunnen andere bloggers dan een link plaatsen met hun artikel. Op die manier hebben lezers de mogelijkheid om veel verschillende leuke creatieve ideeën op te doen. Hartstikke leuk vind ik. Ik doe veel creatieve ideeën op via Pinterest maar ook steeds meer via ideetjes van andere bloggers. Zodoende leek het mij leuk om hier ook aan mee te doen en een bijdrage te leveren. Vandaag ben ik zelfs co-host van Crea-Cross wat inhoudt dat je ook onder mijn artikel een link naar jouw blog kunt plaatsen. Mits het natuurlijk past binnen het thema. Het thema van deze week is natuurlijk ‘Best of 2017’.

Op Kreanimo en BMellow kun je trouwens de favoriete DIY projecten van respectievelijk Ilse en Melanie vinden.

Vandaag een artikel met de leukste DIY projecten van het afgelopen jaar op 31 Flowers. En, ik doe mee aan Crea-Cross 2018!

Informatie over het plaatsen van je link:

 Loading InLinkz ...

12 gedachten over “De leukste DIY-projecten | Crea-Cross 2018

    1. Ik vond het ook super leuk om mee te doen Ilse! Heb zelf ook weer wat leuke nieuwe ideeën op gedaan! En ik vind inderdaad dat het voor een eerste keer aardig soepeltjes is verlopen!

    1. Dankjewel! Je zou het misschien niet zeggen, maar ik ben eigenlijk een heel bescheiden iemand die niet snel zal zeggen ‘kijk eens wat ik nu weer heb gemaakt!’. Maar zo via mijn blog vind ik dat toch wel hartstikke leuk om te doen, zeker ook vanwege dit soort leuke reacties!

    1. Dankjewel! Die boom lijkt moeilijker dan dat hij is hoor! Het moeilijkste is misschien wel het tekenen er van. Daarna zoef je met een Stanleymesje door het canvas en met een likje verf ben je daarna eigenlijk al klaar!

  1. Jij hebt afgelopen jaar super leuke diys gemaakt, ik had ze allemaal al zeker een keer bekeken. Zeker mee doorgaan in 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge