Wat te doen met de babykleertjes? | Een leuke en originele suggestie!

Wat te doen met de babykleertjes? | Een leuke en originele suggestie!

Bij ons zijn de babykleertjes al een poosje verdwenen uit de kledingkasten van de kinderen. Ik kon er destijds eigenlijk maar moeilijk afscheid van nemen. De periode waarin kinderen zo klein zijn is immers heel bijzonder en gaat vliegensvlug voorbij. De babykleertjes van onze oudste zoon hebben we destijds allemaal bewaard. We hoopten namelijk dat wij nog een tweede kindje zouden mogen krijgen. Onze jongste zoon heeft daarom ook wat kleertjes gedragen van zijn oudere broer. Dit gebeurt trouwens nog steeds wel, maar niet zo veel meer. Op de één of andere manier slijt de kleding van een zesjarige wat sneller als dat van een baby. Bovendien beginnen ze allebei een verschillende smaak te ontwikkelen.

De mogelijkheden

Kinderen worden groot en ook onze jongste zoon is al jaren geen baby meer. Toen de dozen met te kleine kleding op zolder mij een beetje in de weg begonnen te staan besloot ik eens te gaan kijken wat je kunt doen om de kleertjes te bewaren. En zo ontdekte ik dat er tal van mogelijkheden zijn. Zo kun je er een deken of een quilt van maken. Dit kun je ook laten doen trouwens. Ik heb ook foto’s voorbij zien komen van kinder-tipi’s waarbij het tentdoek gemaakt was van kleertjes. Mogelijkheden genoeg dus. Het stond mij echter een beetje tegen om kleding die in principe best nog gedragen kan worden, te gaan verknippen. Toch was mijn ontdekkingstocht niet voor niks geweest want de quilt bracht mij op een goed idee!

Fotografische quilt

Ik besloot een fotografische quilt te gaan maken. Ik maakte van alle kleertjes een foto en de foto’s heb ik in een digitaal fotoalbum verwerkt die ik vervolgens heb laten afdrukken. Van beide kinderen hebben we het kledingsetje bewaard die zij na de geboorte als eerste aankregen en van beide kinderen heb ik ook nog een ander schattig pakje bewaard. De rest van de kleertjes heb ik verkocht of naar de kringloopwinkel gebracht.

Mijn werkwijze

Misschien lijkt het veel werk en misschien is dat het ook. Ik probeerde de kleding een beetje op te sparen om dan in één keer een heleboel foto’s te kunnen maken. Volgens mij deed ik het per kledingmaat. Ik legde dan de kleertjes op een witte ondergrond en maakte de foto’s.

Wat te doen met de babykleertjes? Worstel jij ook met die vraag? Ik kon er maar moeilijk afstand van doen. Totdat ik besloot er gewoon foto's van te maken.Het is een beetje rommelig op de foto hierboven maar daardoor kun je wel duidelijk zien dat je eigenlijk maar een klein wit oppervlak nodig hebt om mooie kledingfoto’s te maken. Door de witte achtergrond hoef je eigenlijk alleen maar de helderheid en het contrast een beetje te bewerken waarna je een mooie foto hebt:

Wat te doen met de babykleertjes? Worstel jij ook met die vraag? Ik kon er maar moeilijk afstand van doen. Totdat ik besloot er gewoon foto's van te maken.Details

In de tekst hierboven noem ik het een fotografische quilt en wellicht vraag je je af waarom ik het toch een quilt blijf noemen. Iedereen weet waarschijnlijk wel wat een quilt is. Het is een soort deken gemaakt van allerlei verschillende stukjes stof, vaak geknipt in vierkantjes of driehoeken. Van de foto’s van de kleertjes heb ik ongeveer hetzelfde proberen te doen, maar dan op de bladzijdes in het fotoalbum. Ik heb namelijk ook veel foto’s gemaakt van details van de kleertjes. Hierbij kun je denken aan leuke prints, knoopjes, ritsjes, teksten et cetera. Als je naar de foto’s hieronder kijkt, begrijp je misschien wat ik met fotografische quilt bedoel.

Wat te doen met de babykleertjes? Worstel jij ook met die vraag? Ik kon er maar moeilijk afstand van doen. Totdat ik besloot er gewoon foto's van te maken.

Wat te doen met de babykleertjes? Worstel jij ook met die vraag? Ik kon er maar moeilijk afstand van doen. Totdat ik besloot er gewoon foto's van te maken.

Wat te doen met de babykleertjes? Worstel jij ook met die vraag? Ik kon er maar moeilijk afstand van doen. Totdat ik besloot er gewoon foto's van te maken.

Afwisseling

Om er voor te zorgen dat het fotoalbum wel een beetje gevarieerd blijft heb ik de outfit-foto’s, zoals van het setje hierboven of van de shirtjes hieronder, afgewisseld met de detail-foto’s. Op de bladzijdes met foto’s van setjes heb ik ook foto’s toegevoegd waarop de kinderen staan met de betreffende kleding aan. Bovendien ben ik ook zo fanatiek geweest om verschillende paren schoenen en laarsjes op de foto te zetten.

Wat te doen met de babykleertjes? Worstel jij ook met die vraag? Ik kon er maar moeilijk afstand van doen. Totdat ik besloot er gewoon foto's van te maken.

Wat te doen met de babykleertjes? Worstel jij ook met die vraag? Ik kon er maar moeilijk afstand van doen. Totdat ik besloot er gewoon foto's van te maken.Ik ben er erg blij mee dat ik op deze manier toch nog een beetje de babykleertjes heb kunnen bewaren.

Heb jij babykleertjes bewaard?

4 gedachten over “Wat te doen met de babykleertjes? | Een leuke en originele suggestie!

  1. Wat een leuk idee zeg! Ik weet zelf ook nog niet wat ik met de babykleertjes van onze meisjes moet doen. Wegdoen voelt zo definitief. Bovendien zitten er zoveel mooie herinneringen aan! Maar ondertussen stapelen de kleertjes zich op… Ik onthoud deze optie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge