5 x wat leuk is aan thuiskomen na een vakantie

5 x wat leuk is aan thuiskomen na een vakantie

Vorige week zijn wij thuis gekomen van een heerlijke vakantie in Luxemburg. Wat is dat een prachtig land zeg! Ik had natuurlijk mijn camera mee en heb best veel foto’s gemaakt. En dan druk ik mij nog bescheiden uit. Dus een vakantieverslag zit in de planning! Maar hoe fijn een vakantie ook is, thuiskomen voelt ook altijd weer goed. Zeker omdat de terugreis altijd langer lijkt dan de heenreis. Het thuiskomen bracht mij op het idee van deze blog en daarom deel ik vandaag vijf dingen die fijn zijn aan thuiskomen na een vakantie.

Er is geen fijner bed dan je eigen bed

Ja toch? Ik moet hierbij meteen iets bekennen. Ik merk namelijk dat hoe ouder ik word, hoe slechter ik kan slapen in een vreemd bed. We nemen onze eigen kussens mee van huis, want ik kan ook slecht tegen een hoofdkussen die niet precies hetzelfde ligt als mijn eigen. Ik slaap dan gewoon echt slecht, terwijl ik ook nog iemand ben die haar slaap nodig heeft. Een moeilijk mens ben ik hé? Maar ons eigen matras meenemen doen we nog net niet hoor! Maar goed, op vakantie is het gewoon altijd qua bed en slapen even ‘wennen’. En daarom is het altijd zo fijn om de eerste nacht thuis weer lekker in ons eigen bed te liggen!

Douche

En voor de douche geldt eigenlijk hetzelfde. Er is geen douche zo fijn als de douche die wij thuis hebben. Douches elders kunnen soms ook nog best een fijne straal hebben maar ze zijn bijna altijd zo laag! Nu zijn wij allebei redelijk lang maar ik ben met mijn 1,80 m. toch niet extreem lang. Dus na een vakantie weer lekker thuis kunnen douchen is altijd weer super fijn.

Tuin

Eén van de eerste dingen die ik doe als we weer thuis zijn is even in de tuin kijken. Hoe kort een vakantie ook is geweest, in de tuin is er altijd wel weer wat veranderd. Ik heb de bloei van sommige planten zelfs wel eens gemist. Dit jaar waren de vlinderstruiken zo goed als uitgebloeid toen wij thuis kwamen. Daarentegen stonden de scharnierbloemen mij blij op te wachten met hun prachtige subtiele witte bloemen. Dus ik kan weer lekker aan de slag met mijn macrolens!

Terug mijmeren

Geen idee of anderen dit ook doen. Maar ik denk nog vaak terug aan de vakantie in de zin van “weet je nog, gisteren zaten we op dit tijdstip nog bij het zwembad” of “vorige week liepen we nog die prachtige wandeling in de bergen”. Als ik weer thuis ben en terug mijmer naar de vakantie besef ik vaak nog meer hoe fijn het is geweest. Dat we lekker veel tijd met elkaar doorgebracht hebben en dingen gedaan hebben die we thuis niet doen.

Alles is hetzelfde

Eigenlijk hoort deze niet in dit rijtje thuis. Het is meer een soort eigenaardigheidje van het weer thuis zijn. Maar ik vond de titel 4 x wat leuk is aan thuiskomen na een vakantie + 1 x een eigenaardigheidje een beetje te lang worden. Maar goed, wat is dat eigenaardigheidje dan? Het is vast heel herkenbaar. Op de één of andere manier verwacht ik namelijk dat na een vakantie er thuis dingen veranderd zijn. Maar alles is altijd nog gewoon hetzelfde! Zelfs toen ik na een jaar backpacken in Australië thuis kwam, was er zo goed als niks veranderd. Op de een of andere manier ontstaat die verwachting gewoon. Tijdens een vakantie of reis doe je zelf zoveel veel nieuwe indrukken op en ervaar je van alles en dat verwacht je ook onbewust een beetje van het thuisfront. Maar thuis gaat meestal gewoon alles zijn gangetje.

De was

Ook deze hoort eigenlijk niet in het rijtje thuis van leuke dingen maar ik vond de titel 4 x wat leuk is aan thuiskomen na een vakantie + 1 x een eigenaardigheidje + 1 x een stom iets toch ook wat aan de lange kant. Want aan thuiskomen zit ook een stomme kant. En dat is de was. Ik zou de was eigenlijk met hoofdletters moeten schrijven, want het is een enorme berg. Ik heb namelijk geen zin om op vakantie te wassen. Het gevolg daarvan is dat ik genoeg kleding, handdoeken et cetera mee neem voor de gehele vakantie. Als het in de auto past, waarom niet? Maar als we weer thuis zijn moet alles natuurlijk wel gewassen worden. En dat is best een klus.

Wat vind jij leuk aan thuiskomen na een vakantie?

15 gedachten over “5 x wat leuk is aan thuiskomen na een vakantie

  1. Ja, vreselijk he! En een beetje fijn slapen op vakantie is wel zo prettig. Daarom nemen wij ook eigen kussens mee, als het in de auto past.

 1. De was is inderdaad altijd weer een tegenvaller. Ik probeer altijd halverweg de vakantie een klein wasje te draaien. Wat mij altijd opvalt al we weer thuis komen van vakantie is dat alles op zijn plek staat en makkelijk te vinden is. Op vakantie wordt alles zo een rommelen en alles ligt overal hihi.
  Lisette onlangs geplaatst…Shoplog! Vakantiespulletjes JolijnMy Profile

  1. Ja, dat klopt! Vaak heb je op vakantie ook minder ruimte om spulletjes in op te bergen waardoor alles overal maar een beetje ligt. Knap dat je op vakantie een wasje draait! Ik had dit jaar wel wasmiddel meegenomen, maar ik heb er gewoon geen zin in. Gelukkig hadden we genoeg schone kleding mee.

 2. heel herkenbaar! vooral van die kussens haha. Wij nemen naast de kussens ook nog ons eigen dekbed mee 😉 tenzij we poepie lux verblijven. Dan zijn de bedden daar vaak beter dan ons eigen bed en wil ik niet meer naar huis! 🙂

  1. Ja, oh heerlijk! Eigen dekbed mee nemen zou ik ook graag willen. Helaas past dat niet meer in de auto. Goed slapen is gewoon belangrijk hè, en fijn!

 3. Welkom terug! Wat fijn dat jullie zo’n leuke tijd hebben gehad in Luxemburg. Ik ben benieuwd naar je fotoverslag. Ik herken me helemaal in dat fijne gevoel bij thuiskomst. Er gaat niets boven o.a. je eigen bed en douche. Ook vind ik het altijd heerlijk om weer de katten om me heen te hebben en alle spulletjes binnen handbereik (op vakantie vergeet ik standaard wel iets ;)).

  1. Ja, ondanks een zeer uitgebreide vakantie checklist, vergeet ik ook altijd wel wat. En het is inderdaad gewoon fijn om thuis alles lekker bij de hand te hebben!

 4. Hahaha… niets. Ik slaap makkelijk in een ander bed. Er is niets wat ik thuis fijner vind dan als ik reis. Ik kan echt niets bedenken. Ik mis soms wel dingen, maar als ik wissel van land en het daar wel kan krijgen, is het ook goed. Het gaat dus niet specifiek om thuis. Om een voorbeeld te noemen; toen ik een week op de Gili eilanden zat in Indonesië was ik er helemaal klaar mee dat je daar doucht met zout water. Toen ik na een week weer op Bali was en onder een regendouche stond was het echt hemels! En na een maand Amerika mis ik het dat ik zonder moeite gewoon gezond eten kan vinden in restaurants. Dat soort dingetjes.
  Sheila onlangs geplaatst…Wat zegt jouw sterrenbeeld over jou?My Profile

  1. Oh wat heerlijk dat je overal zo makkelijk slaapt! Ik kon dat ook altijd maar het wordt minder met mij! Hebben jullie met de kinderen door de VS gereisd? Ik heb zelf met een vriendin door Canada en Alaska gebackpackt, en later met mijn man door Amerika gereisd met een camper. Als we 12,5 jaar getrouwd zijn willen we heel graag een verre reis maken met ons viertjes en dan waarschijnlijk ook die kant op.

   1. Wat een leuk idee! Niet helemaal. We hebben alleen met onze zoontje een maand door Amerika gereisd. Hij was 9 maanden oud toen we vertrokken. De eerste reis die onze dochtertje maakte, was toen ze nog in mijn buik zat en we gingen backpacken in Thailand. Ik voelde dat ik zwanger was, dus we namen een zwangerschapstest mee naar Thailand :). Super leuk dat ik ook zwanger bleek te zijn! Gelukkig voelde ik me kiplekker en heb ik gewoon kunnen backpacken met de rugzak op. Thailand was de 2e verre reis van mijn zoontje. En hij deed het fantastisch. 10 uur tussen ons in in een bus, de lange vluchten, tijdens de stromende regen op een longtailboat tussen de andere backpackers. Hij draaide er zijn hand niet voor om :).
    Sheila onlangs geplaatst…Wat zegt jouw sterrenbeeld over jou?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge