5 x ideetjes voor leuke foto’s voor in het vakantiealbum

5 x ideetjes voor leuke foto’s voor in het vakantiealbum

Dat ik graag fotografeer lijkt mij inmiddels wel duidelijk. Wat ik daarnaast ook heel erg leuk vind om te doen is het maken van fotoalbums. Van de kinderen heb ik voor ieder een fotoalbum gemaakt van hun eerste jaar. Daarna ben ik over gegaan op het maken van een jaarlijks gezinsalbum en een vakantiealbum. Vandaag geef ik vijf tips voor het maken van ‘andere’ foto’s voor het vakantiealbum. En wat bedoel ik daar mee? Ik denk namelijk dat tegenwoordig iedereen best veel foto’s maakt als je op vakantie bent. Vandaag ga ik echter geen tips geven over hoe je het beste de zonsondergang kan fotograferen of hoe je je kind het beste vastlegt als je in de bergen loopt. Ik geef vijf tips voor foto’s die voor afwisseling zorgen in je fotoalbum of foto’s die zorgen voor een bepaald vakantiegevoel. Of, foto’s waar je niet aan had gedacht óók te maken. Ik ga gewoon beginnen met de tips, dan wordt het vanzelf duidelijk!

Maak jij ook altijd graag een fotoalbum van de vakantie? Ik ook! Vandaag geef ik vijf tips voor 'andere' foto's die leuk zijn voor de afwisseling in het vakantiealbum.

Details

De foto hierboven maakte ik tijdens onze eerste vakantie met kind! Onze oudste zoon was toen nog net geen jaar oud. We zijn toen in Nederland op vakantie gegaan. Als ik aan die vakantie denk, denk ik onder andere aan het fijne grasveldje voor ons huisje waar we een kleed hadden neergelegd en waarop onze zoon zo heerlijk speelde. We hadden deze mooie houten vrachtenauto meegenomen waar je houten diertjes in kan doen. Hij kon daar zo zoetjes mee spelen. Natuurlijk heb ik ook foto’s van mijn zoon die lekker op dat kleedje aan het spelen is. Zo’n close-up foto van het speelgoed zorgt echter wel voor wat afwisseling in het album. Bovendien doet die vrachtauto mij gewoon herinneren aan die fijne tijd.

Maak jij ook altijd graag een fotoalbum van de vakantie? Ik ook! Vandaag geef ik vijf tips voor 'andere' foto's die leuk zijn voor de afwisseling in het vakantiealbum.

Maak jij ook altijd graag een fotoalbum van de vakantie? Ik ook! Vandaag geef ik vijf tips voor 'andere' foto's die leuk zijn voor de afwisseling in het vakantiealbum.

En datzelfde geldt eigenlijk voor de twee foto’s hierboven. Deze zijn gemaakt op het strand in Denemarken. Onze vakantie in Denemarken was destijds onze eerste vakantie in het buitenland met zijn viertjes. En wat hebben we daar genoten! We verbleven op een vakantiepark vlakbij het strand, en de stranden zijn daar echt prachtig. De jongens vermaakten zich uitstekend op het strand. Heerlijk spelen met zand en water. Dat gevoel komt weer helemaal boven als ik de foto’s bekijk. En dat geldt ook voor de foto’s van de schep en het shoveltje, want daar speelden ze veel mee.

Gezinsfoto

Ook toen wij nog geen kinderen hadden maakten we graag foto’s waar wij allebei op staan. We hebben samen een paar prachtige reizen gemaakt en ik vind het dan leuk om naast de foto’s van de mooie natuur ook foto’s te hebben waar wij allebei op staan. Natuurlijk kun je aan iemand vragen of hij of zij een foto wil maken van jullie, maar mijn ervaring is dat je dan helaas vaak een foto krijgt zonder voeten en met veel lucht. Als je je hier ook aan kan ergeren weet je meteen wat ik bedoel. Dus als je niet iemand wilt vragen een foto te maken kan je camera dat ook zelf doen met de zelfontspanner! Ik heb tijdens verschillende reizen met een statief rondgelopen maar je kunt ook kijken of je je camera gewoon ergens op kunt leggen. Nu we een gezin hebben maak ik ook graag foto’s van ons viertjes met de zelfontspanner. Bijvoorbeeld als we tijdens een wandeling op een bankje aan het uitrusten zijn of als we lekker aan het ontbijten zijn. Dat soort foto’s vind ik altijd leuk om terug te zien in het fotoalbum, vooral omdat we er allemaal op staan.

Achtergrond

Zelf maak ik mijn fotoalbums altijd met de software van de Hema. Dat bevalt mij altijd goed eigenlijk. In dat programma heb je de mogelijkheid om eigen foto’s te gebruiken als achtergrond. Ik benoem nu trouwens de Hema maar ik ga ervan uit dat bijna alle fotoalbumprogramma’s deze optie hebben hoor. Natuurlijk is er een enorme hoeveelheid keuze aan standaardachtergronden en daar maak ik ook veel gebruik van. Maar, voor sommige pagina’s vind ik het leuk om een eigen foto daarvoor te gebruiken.

Maak jij ook altijd graag een fotoalbum van de vakantie? Ik ook! Vandaag geef ik vijf tips voor 'andere' foto's die leuk zijn voor de afwisseling in het vakantiealbum.Zoals op bovenstaande afbeelding is te zien. Sowieso heb ik fijne herinneringen aan dat schattige zwembroekje dat in de zon ligt te drogen. Ik heb naast deze foto ook een close-up foto gemaakt van het design van het broekje en dat heb ik zoals je hierboven ziet, gebruikt als achtergrond. Naast dit voorbeeld maak ik ook vaak foto’s van bijvoorbeeld de lucht, het gras, steentjes, water en zand. Dat zijn namelijk ook foto’s die zich prima lenen als achtergrond.

Serie

Valt je iets op tijdens je vakantie? Maak er foto’s van!

Maak jij ook altijd graag een fotoalbum van de vakantie? Ik ook! Vandaag geef ik vijf tips voor 'andere' foto's die leuk zijn voor de afwisseling in het vakantiealbum.Zo viel het mij tijdens een vakantie op Malta op dat veel huizen een mariabeeldje naast hun deur hebben. Dit doet men omdat men hoopt dat het bescherming biedt. Van de mooiste beeldjes heb ik foto’s gemaakt en er een soort collage in het fotoalbum van gemaakt. Eén foto zou dit nooit kunnen omvatten terwijl een collage veel meer de herinnering vast houdt.

Maak jij ook altijd graag een fotoalbum van de vakantie? Ik ook! Vandaag geef ik vijf tips voor 'andere' foto's die leuk zijn voor de afwisseling in het vakantiealbum.Hetzelfde heb ik gedaan met de vele vrolijk gekleurde voordeuren op Malta. Ik kan mij nog goed herinneren hoe wij door de straten liepen met onze oudste zoon in de buggy. Die vrolijke deuren maakten de warmte wat draaglijker.

Kaartjes en plattegronden

Bewaarde je vroeger ook altijd alle entreebewijzen en plattegronden van de vakantie? Ik deed dat wel altijd, om ze thuis in het fotoalbum te kunnen plakken. Tegenwoordig doe ik dat niet meer, ik maak er foto’s van. Ja, voor in het fotoalbum!

Maak jij ook altijd graag een fotoalbum van de vakantie? Ik ook! Vandaag geef ik vijf tips voor 'andere' foto's die leuk zijn voor de afwisseling in het vakantiealbum.

Maak jij ook altijd graag een fotoalbum van de vakantie? Ik ook! Vandaag geef ik vijf tips voor 'andere' foto's die leuk zijn voor de afwisseling in het vakantiealbum.Leuk he? Ik doe dat trouwens niet met alle kaartjes hoor. De twee foto’s hierboven zijn gemaakt van bladzijdes uit het meest recente vakantiealbum: van onze vakantie in Duitsland vorig jaar.

Ik vind zelf dat door dit soort ‘andere’ foto’s een vakantiealbum een beetje gevarieerd blijft en dat het daardoor leuk blijft er doorheen te bladeren. Dat waren mijn tips! Ik hoop vooral dat mijn tips je wat inspiratie geven voor het maken van leuke foto’s.

Maak jij ook graag fotoalbums?

12 gedachten over “5 x ideetjes voor leuke foto’s voor in het vakantiealbum

 1. Wat een ontzettend leuke en handige tips om eens een iets unieker fotoalbum te maken! Ik vind vooral die series met Mariabeeldjes en deuren heel leuk gevonden. Maar detailfoto’s zijn inderdaad ook een heel leuk idee voor de afwisseling tussen alle portretten en oude gebouwen. Het ‘erge’ is dat ik eigenlijk nooit fotoalbums maak, terwijl ik zoveel foto’s heb. Ik ga er gewoon nooit eens even voor zitten. Misschien een leuk klusje om deze zomer nog eens te doen! 🙂
  Romy onlangs geplaatst…De maand van… | Juli 2017My Profile

 2. Wat een leuk idee, van die series. Echt super gaaf zeg?! En die entreekaartjes ook (ja, die bewaarde ik vroeger ook, mega suf maar zo leuk!) Om daar een foto van te maken heb ik nooit aan gedacht. Ook leuk voor de blog. Ik maak tegenwoordig ook steeds meer andere foto’s , met meer details. Ik ben geen fotograaf, zeker niet, maar probeer mezelf wel wat te upgraden ivm mijn blog. Maar ik moet nog veel leren.
  Roelina onlangs geplaatst…Gratis uitstapje met kinderen, de natuurspeeltuinMy Profile

  1. Ik vind het echt heel handig, die foto’s van kaartjes en plattegronden. Zo zitten ze toch lekker ouderwets in het album. Leuk dat je door het bloggen anders gaat fotograferen!

 3. Ooooh ik word er nu aan herinnerd dat ik echt eens fotoalbums moet maken van vakantie. Ik vergeet dat soort dingen altijd. Echt zonde, want het is juist zo leuk om fotoalbums te hebben. Je hebt toffe tips gegeven! Ik kan daar wel iets mee. Ik onthoud ze. 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…Video | Indonesië: Bali 2017My Profile

  1. Dank voor je leuke reactie! Fijn dat je wat hebt aan mijn tips! Het maken van albums is wel altijd een hele klus hè. Ik ben in principe redelijk bij, maar er gaat op dit moment ook veel vrije tijd naar mijn blog… keuzes maken!

 4. Super leuke en goede tips, vooral het bewaren van kaartjes en tickets etc :)! Herinnert me er aan dat ik écht moet beginnen aan het maken van een heleboel foto albums haha!!

  Liefs, Rosie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge