5 oplossingen voor het ‘verdwenen sokken mysterie’

5 oplossingen voor het ‘verdwenen sokken mysterie’

Ook hier in huis hebben wij te maken met het ‘verdwenen sokken mysterie’. Vandaag schrijf ik over een aantal oplossingen die ik in de loop der jaren ben tegengekomen. Helaas moet ik wel meteen eerlijk zijn, dé oplossing heb ik helaas ook niet. Maar wellicht kun je met mijn suggesties wel een paar sokken terug vinden. Succes!

Het ‘verdwenen sokken mysterie’

Het kan natuurlijk zo zijn dat je nog nooit hebt gehoord van het ‘verdwenen sokken mysterie’. Dan behoor je waarschijnlijk tot de happy few. Ik leg natuurlijk graag uit wat het ‘verdwenen sokken mysterie’ precies is. Sokken komen altijd per paar. Je hebt altijd twee stuks want je hebt voor iedere voet een sok nodig. Nu gebeurt het in heel veel huishoudens dat er één sok kwijt raakt. En het mysterie is, dat niemand weet waar die sokken zijn! Dat is heel raar. Als je logisch nadenkt, zou je zeggen dat die sokken natuurlijk ergens moeten blijven. En daarom hebben de meeste huishoudens een bakje met eenzame sokken die hun maatje zijn kwijtgeraakt. In de hoop de verdwenen sok ooit nog terug te vinden. Herkenbaar? De afgelopen jaren heb ik op verschillende plekken sokken terug gevonden. Telkens hoopte ik natuurlijk dat ik op diezelfde plekken de tien andere sokken terug zou vinden maar helaas. Er zijn nog altijd sokken vermist.

1. Dekbedovertrek

Eén van de plekken waar ik wel eens een verdwenen sok heb gevonden is in een dekbedovertrek. Tijdens het verschonen van de bedden kwam ik opeens een sok tegen in een overtrek die we al heel lang kwijt waren. De sok had zich helemaal in een propje gevouwen en was in het hoekje van het overtrek gekropen. Ik heb vervolgens alle dekbedovertrekken in huis nader onderzocht of er nog meer verdwenen sokken tevoorschijn zouden komen, maar helaas.

2. Hoeslaken

Ook heb ik wel eens een sok terug gevonden in de hoek van een hoeslaken. Sinds ik sokken heb teruggevonden in een dekbedovertrek en een hoeslaken was ik nooit meer sokken samen met beddengoed. Misschien denk je nu; Maaike, Maaike, hoe heb je het toch in je hoofd gehaald om überhaupt sokken samen met beddengoed te wassen? In principe had dat ook nooit mijn eerste voorkeur. Maar soms gebeurde het dat ik na het draaien van wat wasjes zo’n van alles en nog wat hoopje overhield in de was. En daarom waste ik wel eens sokken samen met een dekbedovertrek en bijvoorbeeld een sportshirt. Omdat ik het fijn vind om een lege wasmand te hebben. Al is het maar voor even. Maar dat doe ik dus nu niet meer!

5 oplossingen voor het 'verdwenen sokken mysterie'. Ben jij ook wel eens sokken kwijtgeraakt? Zonder dat je enig idee hebt waar ze zijn gebleven. Het verdwenen sokken mysterie. Vandaag geef ik een aantal oplossingen.

3. Tussen de verwarmingsradiator

Tegenwoordig was ik sokken dus niet meer samen met beddengoed. Toch gebeurt het mij nog wel eens dat ik een heleboel klein wasgoed zoals sokken, ondergoed en kleding van de kinderen in een was doe maar dat een deel van de sokken in de volgende was gaat omdat het niet meer past. Dan hangen er op het wasrek op zolder dus een paar enkele sokken. Deze leg ik vaak even op de verwarmingsradiator zodat ik ze met de volgende was weer kan herenigen met hun maatje. Nu kwam ik er nog niet zo lang geleden achter dat er dus een keer een sok tussen de radiator is gevallen. Ik was eigenlijk blij, want ik dacht weer een oplossing te hebben voor het mysterie. Helaas, ik vond op deze plek maar twee sokken. En inmiddels heb ik een mandje op de radiator staan.

4. In de wasmachine

Vorig jaar was ik niet zo tevreden over het functioneren van onze wasmachine. Ik vond dat de was er niet meer zo fris uitkwam zoals het zou moeten. Ik verdiepte mij in het schoonmaken van de wasmachine. Naast het af en toe draaien van een kookwas, maakte ik de wasmachine eigenlijk niet echt schoon. Ik las onder andere dat het goed is om met enige regelmaat het filter van de wasmachine te reinigen. Hier blijft veel vuil achter en dat kan nare geurtjes geven. Vaak kun je het filter reinigen door aan de voorkant van de machine een klepje te openen. En warempel, toen ik het klepje opende zag ik een verdwenen sok! Ik hoopte direct dat ik nog vijf sokken zou aantreffen maar ook hier bleef het bij één sok. Ik heb trouwens ook wel eens een verdwenen sok onder de wasmachine gevonden.

5. Twee paren verwisseld

En dit is de meest recente oplossing tot het mysterie. Ik vond namelijk weer een verdwenen sok terug toen ik ‘s ochtends sokken wilde aandoen. Het paar sokken wat ik wilde aandoen betrof twee enkele sokken! Tijdens het opvouwen van de was heb ik kennelijk niet goed gekeken en twee verschillende sokken bij elkaar gedaan. Natuurlijk heb ik daarna alle sokken in de kasten nagelopen om te checken of ik nog meer fouten had gemaakt. Dit was niet het geval.

Wat te doen met de enkele sokken?

Hierboven geef ik dus een vijftal optionele pekken waar mogelijk verdwenen sokken zich kunnen ophouden. Desondanks zitten er in mijn mandje nog zo’n tien enkele sokken waar ik het bijbehorende maatje nooit van heb terug gevonden. Een aantal jaren geleden zijn wij verhuisd en ik hoopte stiekem tijdens het verhuizen nog wat sokken terug te vinden die bijvoorbeeld onder een kast tevoorschijn zouden komen. Dat bleek niet het geval. Wat kun je dan doen met al die enkele sokken? Je kunt er bijvoorbeeld sokkenmonsters van maken. Maar dan moet je wel een beetje creatief zijn. Of, je kunt gewoon twee verschillende sokken gaan dragen! Ik zag dit laatst bij een hip iemand en vond het wel intrigerend. Is het hip of noodzaak?

Ben jij wel eens sokken kwijt geraakt?

6 gedachten over “5 oplossingen voor het ‘verdwenen sokken mysterie’

    1. Ja vreselijk he! Ik vind het zo raadselachtig, die sokken moeten toch ergens blijven? Twee verschillende sokken gaan dragen is inderdaad wel een oplossing.

    1. hahahaha, ja, dat is weer een heel ander ‘probleem’! Ondanks dat je dus zelf geen sokken kwijtraakt, zit je wel met enkele sokken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge