31 days: De afgelopen maand (september)

31 days: De afgelopen maand (september)

Ja, ik weet het! September heeft net als februari, april, juni en november geen 31 dagen. Maar omdat de maanden die wél 31 dagen hebben in de meerderheid zijn en omdat de naam zo leuk bij mijn blog past, houdt ik de naam ’31 days’ lekker aan. Vandaag vertel ik dus wat ik de afgelopen maand ongeveer allemaal heb gedaan. Het was een maand waarin de school én de herfst weer begon. En het was een maand met leuke aankopen en andere leuke dingen. Bovendien heeft er stilletjes nog een kleine verandering op mijn blog plaats gevonden. Lees je mee?

De scholen zijn weer begonnen!

Wij hadden dit jaar laat zomervakantie gekregen en daarom begonnen de scholen logischerwijs ook weer laat. Maandag 4 september mocht ik de jongens weer naar school brengen. Ik zag er eerlijk gezegd een beetje tegen op, zoals ik ook in dit artikel beschreef. Inmiddels zijn we een paar weken verder en zitten we al weer aardig in een ritme. De kinderen gaan met plezier naar school en ik haal ze met veel plezier ‘s middags weer op.

Nieuwe kleding nodig

Aan het begin van het nieuwe schooljaar besef ik altijd weer enorm hoe de jongens gegroeid zijn. Ze gedragen zich voor mijn gevoel weer ‘groter’ en ze zijn ook feitelijk groter geworden. Beide jongens hebben sinds medio mei geen lange spijkerbroeken meer aan gehad. Ze hebben heerlijk de hele zomer in korte broeken gelopen. En nu het weer lange-broeken-weer is passen ze de lange broeken niet meer! De jongste heeft gelukkig een hele stapel ‘nieuwe’ broeken gekregen van zijn broer maar onze oudste zoon had helemaal geen mooie lange broek meer die hij qua lengte goed past. Bovendien had hij ook nog een nieuwe winterjas nodig dus op naar de stad Groningen om voor de jongens te winkelen.

Wat we allemaal gekocht hebben komt binnen kort nog online in een shoplog! In Groningen is er in het Tschumipaviljoen aan het Hereplein bijna altijd een kunsttentoonstelling te zien. Wij liepen er langs en vonden de huidige tentoonstelling wel even de moeite waard om nader te bekijken. Er waren namelijk heel veel knuffels te zien! We maakten er een sport van om knuffels op te sporen die wij kennen of die wij ook hebben. Zo hebben we Rups natuurlijk wel een aantal keren gezien.

Grote opruiming

Nu de jongens overdag weer naar school zijn heb ik overdag ook weer wat tijd om wat achterstallig onderhoud te plegen. Zo moesten de kledingkasten van de kinderen nodig opgeruimd worden. Zoals ik al schreef passen bepaalde kledingstukken niet meer en kunnen sommige kledingstukken in de ‘zomerdoos’ naar zolder. Ik besloot meteen maar een beetje door te pakken en de doos met winterkleding van zolder te halen. Kon ik daar meteen even een schifting in maken welke warme truien nog een winter mee kunnen en welke niet. En zo kon ik ook meteen even kijken wat de jongens het komende seizoen eventueel nog nodig hebben.

September is weer voorbij gevlogen! Zoals bijna iedere maand. Vandaag vertel ik in grote lijnen wat ik in september heb gedaan. Lees je mee?

Bloembollen: jaaaaaaa!

In sommige winkels liggen in september de pepernoten alweer in de schappen en ik moet eerlijk toegeven dat wij ons er ook al schuldig aan hebben gemaakt door één zakje te kopen. Maar waar men eigenlijk naar moet kijken is dat er in september ook weer volop bloembollen te koop zijn! En daar word ik nog blijer van dan een zakje pepernoten.

Ik had mij eigenlijk voorgenomen dit jaar geen nieuwe bloembollen te kopen. Ik heb er rond de 2000 in de tuin en de meeste hiervan zijn meerderjarig dus in principe heb ik geen nieuwe nodig. Maar ik kan het gewoon niet laten! Bij de Lidl zag ik zakjes liggen met echt prachtige tulpen en sieruien. Ik hoorde ze haast naar mij roepen “bollenvrouwtje, koop ons! Koop ons alstublieft!” Dus ja, dat heb ik gedaan. Ik heb zes zakjes gekocht en heb daar natuurlijk geen spijt van!

September is weer voorbij gevlogen! Zoals bijna iedere maand. Vandaag vertel ik in grote lijnen wat ik in september heb gedaan. Lees je mee?

Hardlopen

De laatste paar weekenden zie ik regelmatig foto’s voorbij komen op Facebook en Instagram van mensen die aan hardloopwedstrijden of runs hebben mee gedaan. Ik ben zo’n hardloper die een periode heel goed haar best doet en mooie resultaten heeft en dan weer een periode van weinig tot niet lopen heeft. Ik schreef daar ook een artikel over en daar schreef ik ook in dat ik weer ga beginnen met hardlopen. En inmiddels ben ik ook echt begonnen. De komende periode wil ik het hardlopen vooral een beetje opbouwen in het sportcentrum en hopelijk gaat het mij dan lukken een bepaald niveau voor een langere tijd vast te houden.

Cultureel uitje

Afgelopen maand ben ik met een vriendin een middag in Apeldoorn geweest. We hebben daar lekker op een terras van het weer genoten en we hebben een bezoek gebracht aan een tentoonstelling in het CODA. De tentoonstelling heet ‘Paper Art’ en zoals de titel ook doet vermoeden waren er allerlei installaties en ruimtelijke werken waarvoor de kunstenaars gebruik hadden gemaakt van papier. Eén werk vonden wij allebei wel heel bijzonder. Op het eerste gezicht leek het gewoon een aantal gekleurde papiertjes die op een muur waren gevestigd, maar doordat er vanaf de zijkant een lamp op gericht stond gaven de papiertjes een schaduw in de vorm van een gezicht! Heel bijzonder om te zien. Ik broed op een idee om iets soortgelijks te maken voor thuis. Maar wellicht geldt bij dit kunstwerk niet ‘dat kan ik zelf ook maken’ en is de uitvoering moeilijker dan het lijkt.

September is weer voorbij gevlogen! Zoals bijna iedere maand. Vandaag vertel ik in grote lijnen wat ik in september heb gedaan. Lees je mee?

September is weer voorbij gevlogen! Zoals bijna iedere maand. Vandaag vertel ik in grote lijnen wat ik in september heb gedaan. Lees je mee?
Mijn blog

Stilletjes heb ik de afgelopen maand een hele kleine verandering doorgevoerd op mijn blog. Ik schreef namelijk een poosje terug over mijn nieuwe blogroutine waarbij ik er naar streef om iedere dinsdag en vrijdag een blog online te zetten. Maar doordat ik eigenlijk steeds handiger word in het bewerken van foto’s en ook minder perfect probeer te schrijven, lukt het mij om wat sneller een artikel in elkaar te zetten.

Voor onze vakantie in Luxemburg heb ik redelijk wat artikelen van te voren kunnen schrijven en dat bracht mij op het idee om van twee naar drie artikelen in de week te gaan. Ik besloot het gewoon eens stilletjes te gaan proberen. Als het mij dan toch niet zou bevallen zou ik er gewoon mee stoppen en voor mijn gevoel had niemand dat dan in de gaten gehad. Maar het publiceren van drie artikelen in de week bevalt mij eigenlijk behoorlijk goed. Dus op dinsdag, vrijdag én zondag een nieuw artikel op 31 Flowers!

De top vijf van 31 Flowers van september

De afgelopen maand heb ik 13 artikelen gepubliceerd op mijn blog. Hieronder geef ik de top 5 van best gelezen artikelen alleen besef ik ook dat zo’n top 5 een beetje lastig is om te maken. De artikelen die ik aan het begin van de maand heb geplaatst hebben meer de tijd gekregen om gelezen te worden dan de laatste paar artikelen. Maar goed, ik doe mijn best daar niet zo perfectionistisch over te doen. Dus hier volgt een top vijf, wellicht zit er een leuk artikel bij die je misschien gemist hebt.

5: Favoriete kinderprogramma’s | Gewoon op televisie!

4: DIY project met kinderen: vingerstempelen

3: 7 x quotes | Mooie, grappige en inspirerende quotes die je aanmoedigen altijd jezelf te zijn!

2: Oh nee, school begint weer!

1: ‘Leuk’ is een stom woord

Als je graag nog wilt weten hoe voor mij de maand augustus er uit zag dan kun je dat hier lezen.

En dan is het nu alweer oktober! Een hele fijne maand toegewenst!

6 gedachten over “31 days: De afgelopen maand (september)

    1. dankjewel! Ja het begin is er en het is nu zaak om door te gaan. En dat ben ik wel van plan! En jouw blogs helpen daar ook wel een beetje bij hoor, je enthousiasme voor het hardlopen steekt wel aan!

  1. Wat leuk, zo’n terugblik op de afgelopen maand! (sorry, dat woord floept er bij mij nog steeds continu uit ;)). Zo te horen heb je een fijne maand achter de rug. Goed om te horen dat jullie inmiddels weer aan het schoolritme zijn gewend. En wat gaaf die expositie met de papiertjes! Je denkt op het eerste gezicht alleen een paar papiertjes te zien, maar het zit echt heel knap in elkaar. Leuk (sorry! ;)) trouwens dat je ook bent overgestapt op drie artikelen per week en dat je je artikelen iets sneller kunt schrijven. Het is zo fijn, vooral voor jezelf, als je dat perfectionisme een beetje kunt loslaten en iets sneller op ‘Publiceren’ kunt klikken.
    Romy onlangs geplaatst…Succes | Waarom ook jij succesvol bent!My Profile

    1. Hahaha, dankjewel voor je superleuke reactie! Mijn ‘leuk’ artikel heeft wel wat teweeggebracht hè! Ja, een stukje perfectionisme laten gaan is echt erg fijn! Ik kon echt moeilijk doen als een artikel of een gedeelte ervan niet lekker liep. Ik laat een artikel nu ook wel eens een paar dagen rusten. Dan lees ik het weer en kan dan opeens het euvel niet meer vinden. Dus dit is gewoon veel beter. Scheelt ook gewoon lekker veel tijd!

    1. Ja, jij bent eerlijk gezegd wel een goed voorbeeld van het daadwerkelijk dingen doen! In plaats van het voornemen van vaker dingen ondernemen. Tenminste, die indruk heb ik! Heel veel succes met het weer oppakken van je werk na zo’n bijzondere periode!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge