3 x waarom wij Netflix hebben opgezegd

3 x waarom wij Netflix hebben opgezegd

Morgen is het woensdag 28 november en is ons Netflixabonnement afgelopen. Weer een nieuw tijdperk. Dat is eigenlijk een beetje overdreven gezegd, wij hebben immers maar ruim een half jaar Netflix gehad. Ik schreef al een keer eerder een artikel voor mijn blog over de vraag of we Netflix nou moesten houden of opzeggen. En nu is het besluit dus genomen en hebben we het opgezegd. Vandaag laat ik onze beweegredenen weten waarom we dit gedaan hebben.

#1 – Tijd

Dit is eigenlijk ons voornaamste argument om Netflix op te zeggen: tijd. Het kost gewoon te veel tijd. En natuurlijk heb je het zelf in de hand of je de televisie wel of niet aan zet maar wij (of vooral ik) kunnen gewoon helemaal opgaan in een mooie serie en dat vertaalt zich in bijna iedere dag kijken. Dat is toch een beetje zonde van de tijd. Want in die tijd kan ik ook bezig zijn met mijn blog of alvast een beetje oriënteren op de vakantiebestemming van volgend jaar.

#2 – Er is genoeg

Wij sloten destijds in april in een beetje een impulsieve bui een gratis proefabonnement af op Netflix omdat er die vrijdagavond ‘niks’ op televisie kwam. In ieder geval kwam er niks op wat ons kon bekoren. Netflix bood een gratis maand als proef aan en voila, wij hadden Netflix. Vervolgens kwam er een nieuw seizoen van House of Cards op en bleven wij lid. En zo gingen wij eigenlijk van de ene maand over op de andere maand.

Op dit moment zijn er eigenlijk weer voldoende programma’s op de televisie waar wij graag naar kijken. Bijvoorbeeld The Voice of Holland, Ik Vertrek en Grenzeloos Verliefd. Ja wij houden wel van hoogstaande televisie. Vaak nemen we deze programma’s op om ze op een later tijdstip of op een andere dag te kunnen bekijken. En hier komen we eigenlijk niet altijd aan toe. Zo staan er nog een aantal afleveringen van All You Need Is Love klaar om te kijken. Er is dus genoeg te zien en we hebben Netflix dus niet echt meer nodig. Op dit moment in ieder geval.

#3 – Geld

Een niet geheel onbelangrijk detail. Een abonnement kost nou eenmaal geld. En wij denken dat we dat geld op dit moment liever ergens anders aan besteden. Wij hebben een abonnement gehad alleen voor ons zelf. Wij hebben dus niet samen gedaan met anderen wat het wel goedkoper had kunnen maken. Wellicht als we in de toekomst ons abonnement weer heractiveren dat we dat wel gaan doen.

Dit waren voor ons de belangrijkste argumenten om met Netflix (voorlopig) te stoppen. Wellicht gaan we in de toekomst weer Netflixen!

Heb jij ook Netflix of juist bewust niet?

18 gedachten over “3 x waarom wij Netflix hebben opgezegd

 1. Wij hebben eigenlijk heel bewust Netflix aangeschaft omdat we graag naar series kijken. Ik begrijp wat je bedoeld met tijd want er gaat idd een hoop tijd in zitten. Ik weet zo een hoop dingen te noemen waar ik mijn tijd beter aan kan besteden. Maar vooral nu in de winter is het zo leuk en extra gezellig om te kijken. Mijn man speelt graag op de PlayStation als de kinderen op bed liggen. In die tijd werk ik aan mijn blog of iets anders en daarna gaan we serie kijken. 😄
  Essma onlangs geplaatst…Halve marathon update #10 | Hoe overbrug ik de winter?My Profile

  1. Er komen inderdaad veel mooie series op Netflix. Toch voelt het soms ook gewoon goed om ergens mee te stoppen om te ervaren dat het leven ‘zonder’ ook prima is. Op moment komen er gewoon ook veel programma’s op de gewone televisie dus wij komen er ook niet meer aan toe om alles te kijken. En bovendien heb ik de laatste tijd iets te veel avonden gehad dat ik bijvoorbeeld drie afleveringen keek en dan met het slapen gaan dacht, och wat zonde van mijn avond! Maar ik zeg niet dat wij nooit meer Netflix nemen hoor. Voor nu is het gewoon even goed zo.

  1. Wij hebben het dus ongeveer een half jaar gehad. Er komt momenteel gewoon ook te veel op de gewone televisie dat we niet meer er aan toe komen alles te kijken.

 2. Ik snap je beweegredenen. Wij hebben een jaar of drie Netflix en hebben zelfs Videoland erbij genomen samen met vrienden. We gaan dus minder betalen voor meer 😉 Ik vind het heerlijk, ben gek op series. Voor mij is het pure ontspanning. Daarbij zie ik het niet als ‘tijdverspilling’. Meestal ‘s avonds of overdag kijk ik zomaar 1 aflevering. Dus valt best mee 😉
  Michelle onlangs geplaatst…Als iemand niet meer wil levenMy Profile

  1. Ik snap het helemaal! En geef je ook groot gelijk! Ik vind het ook super knap dat je één aflevering kan kijken. Als ik er lekker voor zit, kan ik zo drie afleveringen achter elkaar zien. En dan meerdere avonden in de week. Op een gegeven moment vond ik dat een beetje zonde van de tijd. En op moment is er voor ons ook voldoende op de gewone televisie. Maar dit wil niet zeggen dat wij nooit meer Netflix nemen hoor. Misschien in de toekomst, maar voor nu is het even prima zo.

 3. Goed dat je hier over hebt nagedacht en bewust deze keuze hebt gemaakt. Ik ben erg blij met Netflix. Ik koop hierdoor ook minder dvd’s, dus eigenlijk bespaar ik geld uit. Ik ben gek op films en kijk dus graag naar een serie of film. Daarbij ga ik altijd pas rond 1 uur naar bed. Ik ben blij met Netflix zodat ik dan ook lekker kan ontspannen in de avond.

  1. Soms voelt het gewoon even goed om ergens mee te stoppen en te ervaren dat het leven ‘zonder’ ook gewoon prima is. Op zich waren wij ook wel tevreden met Netflix. Al met al hebben we best veel series en films gekeken. Maar voor nu is het even goed om zonder te doen. Wellicht in de toekomst weer! En wat heb je een lekkere lange avond! Ik ben een enorme slaapkop en heb wat meer slaap nodig 🙂

 4. Ik snap julie keuze wel hoor! Ik weet ook niet of ik zelf een abbonnement had genomen als mijn vader er niet één had. Is het niet een idee om een abbo met vrienden of familie te delen? Er kunnen vier (geloof ik?) tegelijk op één account. Heb het ook al een tijdje niet aangezet nu, maar da’s niet zo erg omdat mijn vader betaalt haha (mijn broertjes zijn net zulke freeloaders)
  Johanne onlangs geplaatst…Cadeaugids: 20 last-minute cadeaus van 20 euro (of minder)My Profile

  1. Hahaha, wij moeten dus eigenlijk op zoek naar een sponsor! Ik heb er inderdaad al wel eerder van gehoord dat je je abonnement kunt delen met anderen. Dat scheelt zeker in de kosten! Wij hebben daar eigenlijk nooit goed naar gekeken. Nu doen we het eerst even een poosje zonder Netflix en als we toch weer overstag gaan is het wel de moeite daar even naar te kijken.

 5. Leuk om hier een artikel over te lezen! Ik voel me namelijk regelmatig een van de weinige Nederlanders zonder Netflix. Zelf heb ik er simpelweg de tijd niet voor. Als ik wel tijd heb om iets te kijken, kijk ik net zo lief iets wat we hebben opgenomen van tv (Grenzeloos Verliefd is hier ook favoriet!). Wie weet ga ik ooit nog overstag, maar voor nu vind ik mijn Netflixvrije bestaan prima. Ik ben benieuwd hoe het jou bevalt!
  Romy onlangs geplaatst…Het beste moment om te beginnen, is NU!My Profile

  1. Dat valt volgens mij reuze mee hoor! Ik ken wel meer mensen zonder Netflix. En je hebt er inderdaad wel tijd voor nodig. Want er staan een paar series op waar je helemaal in kunt op gaan. Bij mij betekent dat dat ik ga zitten bingewatchen. Als je over een bepaalde serie hoort van Netflix waar je wel naar zou willen kijken, kijk ook eens in de bibliotheek. Orange is the New Black is bijvoorbeeld ook gewoon te leen bij de bieb. En volgens mij zijn er wel meer series te leen. Gratis tip 🙂

  1. Grappig, ik heb juist het idee dat er in de winter weer meer op televisie is. En in de zomer juist totaal niet. Wellicht gaan wij ook weer in april overstag als we denken dat er geen leuke programma’s meer op televisie komen. We zullen zien!

  1. Voor de kinderen zijn er inderdaad ook veel leuke programma’s. Al vond ik het in het begin wel even zoeken omdat ik de categorieën niet zo handig vind ingedeeld.

  1. Wij willen de gewone zenders nog niet weg doen, vandaar dat we nu ook even gekozen hebben om Netflix op te zeggen. Soms is het fijn om keuzes te maken en niet altijd alles te willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge